Mustang Savustuslaatikko, ISO 45x33x18cm
Mustang Savustuslaatikko, ISO 45x33x18cm Mustang Savustuslaatikko, ISO 45x33x18cm Mustang Savustuslaatikko, ISO 45x33x18cm Mustang Savustuslaatikko, ISO 45x33x18cm

Mustang Savustuslaatikko, ISO 45x33x18cm

Mustang Grill
34,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

Mustang-savustuslaatikolla voit savustaa melkein mitä vain joulukinkusta kasviksiin ja juustoihin

Saatavuus Varastossa
Toimitusaika 4 - 7 työpäivää
Tuotenumero 292404

Mustang Savustuslaatikko, ISO 45x33x18cm

Mustang-savustuslaatikolla voit savustaa melkein mitä vain joulukinkusta kasviksiin ja juustoihin, mutta suosituin savustuksessa käytetty raaka-aine on aromikkaaksi, kultakylkiseksi kypsyvä kala.

Savustajan perusväline on savustuslaatikko. Sen pohjalle levitetään savustuspuru. Makua antamaan voi joukkoon lisätä esimerkiksi hiukan katajanoksia, mustaviinimarjanlehtiä tai vaikka amerikkalaisittain hikkoripuun lastuja. Kauniin värin kalaan saat laittamalla savustuslaatikon pohjalle pari sokeripalaa. 

Nosta esivalmisteltu kala savustuslaatikon ritilälle. Laita ritilän alle rasvapelti, koska kalasta tippuu kypsymisen aikana nestettä. Sulje savustin ja nosta se grillin hiillokselle tai tulisijan päälle. Kaloja ei pidä savustaa liian kuumassa, etteivät ne kuivu. Suositeltava lämpötila on isoillakin kaloilla selvästi alle sadan asteen.

  • Mitat 45x33x18cm
  • Pinta harjattu terästä
  • Pohjan paksuus 0.6mm
  • Kannen paksuus 0.6mm
  • Kaksi ritilää ja rasvapelti 

Savustusvinkki:

Savustettavaksi sopivat parhaiten rasvaiset kalat – esimerkiksi silakka, muikku, siika, lohi ja kampela. Poista kalojen sisälmykset ja kidukset. Suomustaminen ei ole tarpeen, sillä suomupinta pitää kalat mehevämpinä. Hiero kaloihin karkeaa suolaa ja anna niiden maustua kylmässä. Pienille kaloille riittää puolisen tuntia, keskikokoisille pari tai kolme. Suurimmat vonkaleet saavat suolaantua yön yli. Silakat ja muikut voi suolata myös jälkikäteen kastamalla juuri kypsyneet kalat vahvaan suolaveteen.

Pyyhi kaloista suola tarkkaan pois ennen savustusta. Kalat eivät tartu ritilään, kun sivelet niiden pintaan hiukan öljyä. Isojen kalojen vatsaan voi laittaa tilliä tai ruohosipulia lisämakua antamaan. Kala on kypsä, kun sen evät irtoavat helposti ja liha on läpikuultamatonta ja kiinteää. Varo latomasta savustinta liian täyteen – se pidentää kypsymisaikaa ja tekee tuloksesta epätasaisen.

Muistathan, että savustuslaatikko kuumenee savustamisen aikana. Käytä patakintaita käsitellessäsi sitä. Valvo savustusta koko työn ajan.